Ο Aydin Günay (Heval Metin) απεβίωσε στο Παρίσι

Ο Aydın Günay απεβίωσε στο Παρίσι.

Ο επί πολλών ετών επαναστάτης Aydın Günay πέθανε στο Παρίσι και κηδεύτηκε στη Wan, όπου γεννήθηκε. Η πολιτική κηδεία του έγινε στο Παρίσι και η κουρδική ένωση KCDK-E απέτισε φόρο τιμής στον Günay ως “πραγματικό επαναστάτη του λαού του”. Πριν από τη μεταφορά της σορού του στην Τουρκία, τελέστηκε η κηδεία στο προάστιο Villiers-le-Bel του Παρισιού. Η KCDK-E απέτισε φόρο τιμής στην πολυετή συμβολή του Günay στο κουρδικό κίνημα ελευθερίας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στο λαό του Κουρδιστάν. Ο εκλιπών είχε συμμετάσχει στον αγώνα για την ελευθερία επί τριάντα χρόνια και είχε κάνει μεγάλες θυσίες. “Ο Heval Aydın ήταν ένας πραγματικός επαναστάτης του λαού του. Ακόμη και η ασθένεια του δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα του. Ποτέ δεν παραπονέθηκε”, δήλωσε το KCK-E.

Ο Aydın Günay ήταν επίσης γνωστός ως Heval Metin, γεννήθηκε στο Wan της Τουρκίας την 1η Ιανουαρίου 1962. Η οικογένειά του μετακόμισε στη Γερμανία. Στην Ευρώπη μελέτησε εντατικά την κατάσταση στο Κουρδιστάν και τις σκέψεις του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και εντάχθηκε στο απελευθερωτικό κίνημα. Ο γιος του και ένας θείος του σκοτώθηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα. Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή στο Villiers-le-Bel.

Ο Κούρδος πολιτικός Remzi Kartal (Kongra Gel) δήλωσε στην ομιλία του ότι ο θάνατος του Aydın Günay ήταν μια βαριά απώλεια: “Μετά τον αδελφό του και τον γιο του, έγινε και αυτός μάρτυρας του Κουρδιστάν. Πρέπει να καταλάβουμε τι οφείλουμε στους πεσόντες. Από τη ζωή τους μπορούμε να καταλάβουμε τον αγώνα. Έζησαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη χώρα τους και για ένα ελεύθερο μέλλον. Αυτό το αγωνιστικό πνεύμα είναι εμφανές σήμερα στην αντίσταση των ανταρτών στη Μέτινα, το Ζαπ και το Αβασί ενάντια στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Συμμετείχε επί 27 χρόνια στον αγώνα για την ελευθερία. Θα συνεχίσουμε το έργο του, αναλαμβάνουμε αυτήν την ευθύνη”.

Μετά τον Remzi Kartal, το λόγο πήρε ο γιος του Aydın Günay, Mazlum Günay, ο οποίος είπε: “Το πόσο πολύ αγαπήθηκε ο πατέρας μου φαίνεται από το πόσοι άνθρωποι είναι εδώ. Είμαι περήφανος που είμαι γιος του, αδελφός του Αζάντ και ανιψιός του θείου μου”.

Άλλες ομιλίες έγιναν από την Medya Botan εκ μέρους του γυναικείου κουρδικού κινήματος στην Ευρώπη (TJK-E) και τον Hüseyin Amed από την οργάνωση βοήθειας Heyva-Sor.

ΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ HEVAL METiN!!!

πηγή: https://anfdeutsch.com/frauen/aydin-gunay-in-paris-verstorben-29256

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *