Αλληλεγγύη με την Αντιφασιστική Αντίσταση στην Τουρκία – σπάμε τον Τουρκικό φασισμό!

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις κουρδικές πόλεις Amed (Diyarbakir),  Merdin (Mardin) και Wan (Van) οι δήμαρχοι του HDP καθαιρέθηκαν μετά από εντολή του υπουργείου εσωτερικών της Τουρκίας και αντικαταστάθηκαν με επιβαλλόμενους διαχειριστές οι οποίοι είναι πιστοί στο καθεστώς. Τα δημαρχεία περικυκλώθηκαν και πάνω από 400 ακτιβιστές συνελήφθησαν. Η επίθεση ενάντια στο Δημοκρατικό κόμμα των Λαών (HDP) πρέπει να γίνει αντιληπτό ως πραξικόπημα. «Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμότητα», εξήγησε σε ανακοίνωσή του το HDP, «ο λαός δεν θα δεχτεί αυτή την πράξη και θα σταθεί δίπλα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του και στο  HDP».

Σαν απάντηση σε αυτό το κάλεσμα οι άνθρωποι στο Βόρειο Κουρδιστάν και παντού στην Τουρκία όρθωσαν το ανάστημά τους. Δεν δέχονται το πραξικόπημα και πραγματοποιούν συνεχόμενες δράσεις αντίστασης. Όχι μόνο στις κουρδικές περιοχές που έχουν επηρεαστεί, αλλά και στις τουρκικές μητροπόλεις αποφασισμένοι διαδηλωτές παίρνουν θέση. Καθημερινά πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες σε όλη την Ευρώπη. Αμέσως τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν  αυθόρμητες διαδηλώσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.

Η επίθεση στο HDP δείχνει πόσο αδύναμο έχει γίνει το Τουρκικό φασιστικό καθεστώς. Προσπαθούν να σιγάσουν/σβήσουν επειγόντως κάθε φωνή αντίστασης/κριτικής. Δεν μπορούν να επιτρέψουν την κριτική. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εναλλακτική. Διότι αυτό θα σημάνει την πτώση/καταστροφή τους. Όμως εμείς γνωρίζουμε την αλήθεια: η αντίσταση στο Κουρδιστάν πολύ σύντομα θα γίνει ο τάφος του Ερντογάν.

Ο πόλεμος ενάντια στους Κούρδους αντάρτες στην Τουρκία και το Ιράκ, όπως επίσης και οι απειλές για τη Ροζάβα, είναι μια τακτική για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία. Είτε ενάντια στη Ροζάβα, την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση ή τους αντάρτες στα βουνά, περισσότερη βία, περισσότερος πόλεμος, περισσότερες απειλές είναι η μόνη απάντηση, του αποδυναμωμένου καθεστώτος του AKP, στις αυξανόμενες δυνάμεις των αντιφασιστών στην Τουρκία, το Κουρδιστάν και σε όλη τη Μέση Ανατολή!

Ωστόσο αφύπνισαν τη θέληση των γυναικών, των καταπιεσμένων, των εργατών, των νέων και των ηλικιωμένων για αντίσταση. Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στο Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν.

Σαν πλατφόρμα 41 δημοκρατικών και επαναστατικών οργανώσεων από 12 χώρες στεκόμαστε δίπλα στις αντιφασιστικές δυνάμεις στην Τουρκία. Κάθε αντιφασιστικός αγώνας στην Τουρκία τους αποδυναμώνει και στο εξωτερικό/προς τα έξω. Κάθε νέα αδυναμία στερεί από το φασιστικό Τουρκικό κράτος κομμάτι κομμάτι το περιθώριο/την ευελιξία για να διαπράττει γενοκτόνους πολέμους.  Η μάχη πρέπει να δοθεί σε όλα τα μέτωπα. Στην ίδια την Τουρκία και στις χώρες και τις μητροπόλεις των Ευρωπαίων αδερφών της Τουρκίας. Καταδικάζουμε όλες τις οργανώσεις, τις κυβερνήσεις και τις συμμαχίες που στηρίζουν το Τουρκικό φασιστικό κράτος.

Κάλεσμα για –  Να σπάσουμε τον Τουρκικό φασισμό. Για μια δημοκρατική Τουρκία, ειρήνη στο Κουρδιστάν και ασφαλές μέλλον για την Επανάστασης της Ροζάβα.

Ο Τουρκικός φασισμός είναι ο κοινός μας εχθρός σε όλες του τις μορφές, η ενότητά μας είναι ο Διεθνιστικός Αντιφασισμός! Να πολεμήσουμε το φασισμό σε κάθε χώρα/ σε όλο τον κόσμο.

Διεθνής καμπάνια #Riseup4Rojava – Σπάμε τον τουρκικό φασισμό!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *