Περίληψη των σημερινών γεγονότων στη Rojava (Τετάρτη 9/10/2019)

Ο φασιστικός τουρκικός στρατός κατοχής και οι δολοφονικές ισλαμιστικές συμμορίες του ξεκίνησαν το απόγευμα τον ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της βορειοανατολικής Συρίας. Υπήρξαν έντονες συγκρούσεις κατά μήκος ολόκληρης της συνοριακής γραμμής.

Οι πόλεις Girespi και Serekaniye δέχτηκαν δεκάδες αεροπορικές επιθέσεις, το Derik, το Qamislo, το Kobane, το Dirbesiye, το Tirbespiye και πολλά χωριά βομβαρδίζονται  από το τουρκικό πυροβολικό.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανταποκρίνονται με δριμύτητα στις επιθέσεις κατοχής, απαντώντας σε κάθε επίθεση από τους εισβολείς με αποτελεσματικές αντεπιθέσεις. Μόνο τις τελευταίες ώρες, πολλά τεθωρακισμένα οχήματα έχουν καταστραφεί και οι θέσεις του εχθρού στην άλλη πλευρά των συνόρων έχουν δεχτεί επίθεση με όλμους και βαρύ οπλισμό. Όλες οι προηγούμενες απόπειρες των ισλαμιστικών συμμοριών να πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος της βορειοανατολικής Συρίας αποτράπηκαν με επιτυχία.

 Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε, αλλά είναι ήδη σαφές ότι οι δυνάμεις κατοχής θα αντιμετωπίσουν μαζική λαϊκή αντίσταση. Χιλιάδες πολίτες σήμερα μετά από κάλεσμα της αυτοδιοίκησης πήραν τα όπλα στα χέρια τους. Ο λαός και οι δυνάμεις αυτοάμυνας είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την επανάσταση και τα επιτεύγματά της.

 Εν τω μεταξύ, η στρατηγική του τουρκικού κράτους καθίσταται όλο και πιο σαφής. Ενώ στο στρατόπεδο Al-Hol οι οπαδοί του ισλαμικού κράτους ξεκίνησαν ταυτόχρονα και συντονίστηκαν με τις πρώτες αεροπορικές επιθέσεις επιτιθέμενοι στις δυνάμεις ασφαλείας και πραγματοποιώντας απόπειρες διαφυγής, με το τουρκικό πυροβολικό να βομβαρδίζει σκόπιμα τις φυλακές στις οποίες κρατούνται μέλη συμμοριών με την ελπίδα να καταστρέψουν τα τείχη και να απελευθερώσουν τους τζιχαντιστές.

Η Eπανάσταση στη BA Συρία θα Κερδίσει – Ο Φασισμός θα Ηττηθεί!

πηγή: #RiseUp4Rojava

μτφρσ: Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Αθήνα, Πέμπτη – 10 Οκτώβρη 2019

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *