ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στη στρατιωτική εισβολή του τουρκικού στρατού στο καντόνι του Αφρίν στη Βόρεια Συρία

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, ξεκίνησε μια συντονισμένη χερσαία και εναέρια επίθεση, με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας», από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον του αγωνιζόμενου λαού στο καντόνι του Αφρίν στη Ροζάβα της ΒΔ Συρίας.

Εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τα τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν την πόλη του Αφρίν και πολλά χωριά γύρω από αυτήν. Υποστήριξε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός τους, καταλογίζοντας παράλληλες μεγάλες ευθύνες και στη Ρωσία. Στις μάχες στο πλευρό των Τούρκων συμμετέχουν και αντάρτες του φιλοτουρκικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Η σημερινή επίθεση από την Τουρκία στρέφεται ενάντια στον κουρδικό λαό και στους άλλους λαούς των περιοχών της Συρίας που τα τελευταία χρόνια, κόντρα στα σκοταδιστικά καθεστώτα των περιοχών της Μέσης Ανατολής αλλά κ των ισλαμοφασιστών του DAESH – ISIS, παλεύουν καθημερινά να χτίσουν έναν άλλο, πιο δίκαιο, ειρηνικό και δημοκρατικό κόσμο οργανώνοντας μια ομοσπονδία καντονιών με βάση τις ιδέες του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού. Στρέφεται ακόμα ενάντια σε όλους και όλες που από κάθε γωνιά του κόσμου, κάνοντας πράξη τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη, προσέτρεξαν και στήριξαν τον Αγώνα πρώτα στο Κομπάνι, μετά στη Ράκκα και σίγουρα το ίδιο θα κάνουν και τώρα στο Αφρίν.

Καλούμε κάθε άνθρωπο που πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη και στη συνεργασία μεταξύ των λαών να δείξει τώρα την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό του  Αφρίν.

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο!

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΡΙΝ!

 Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

          Αθήνα, Γενάρης – 2018

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *