Φεμινιστική Απεργία – Διαδήλωση, Κυριακή 8 Μάρτη 2020 – 12 μ.μ., πλατεία Κλαυθμώνος

«Οι γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο!»

Φεμινιστική Απεργία – Διαδήλωση,
Κυριακή 8 Μάρτη 2020 –
12 μ.μ., πλατεία Κλαυθμώνος

Ενάντια στον καπιταλισμό, το έθνος κράτος, την αποικιοκρατία, μαζί με τις προσφύγισσες, τις μετανάστριες και όλες τις καταπιεζόμενες θηλυκότητες, κρατάμε γερά το νήμα, επιδιώκοντας να κάνουμε ορατό και εδώ, τον σπουδαίο αγώνα των αγωνιζόμενων συντροφισσών μας στη Ροζάβα.

Έναν επαναστατικό αγώνα για γη και ελευθερία σε μια εμπόλεμη περιοχή. Έναν – μεταξύ των άλλων- πολιτικό, γυναικείο αγώνα, για τη δημιουργία μιας άλλης μορφής πολιτειακής – αντιπατριαρχικής ,κοινωνικής οργάνωσης, στο εδώ και τώρα. Ενάντια στην κυρίαρχη, ιεραρχική, αρσενική νοοτροπία, εξουσιαστικής επιβολής, οι αδελφές μας, παίρνουν τη ζωή στα δικά τους χέρια- σε όλους τους τομείς της ζωής- και χτίζουν με αλληλεγγύη, σεβόμενες τις μεταξύ τους διαφορές, έναν άλλο ανθρωπολογικό, γυναικείο τύπο και τρόπο ύπαρξης στη βάση του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού.

Καλούμε στη Φεμινιστική Απεργία-Διαδήλωση,
στις 8 του Μάρτη , 12 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο αγώνας είναι ελευθερία, η αντίσταση είναι νίκη

Γυναίκα – Ζωή – Ελευθερία —– Jin – Jiyan – Azadi

Women Defend Rojava – Επιτροπή Αθήνας

Κοινή δήλωση των επιτροπών Women Defend Rojava:

Χαιρετισμούς και αγάπη σε όλες σας για την 8η Μάρτη. Σήμερα είναι μια μέρα συνάντησης. Αγωνιζόμαστε καθημερινά, όλο το χρόνο, για ελευθερία και εναντίον της πατριαρχίας. Αλλά σήμερα δηλώνουμε ότι γιορτάζουμε, και βγαίνουμε στους δρόμους για να πάρουμε πίσω τον κόσμο μας. Η ιστορία της 8ης Μαρτίου είναι σαν την ιστορία των γυναικών και όλων εκείνων που καταπιέζονται από την πατριαρχία. Είναι ιστορία αγώνα. Ταξικός αγώνας, αγώνας για την υπεράσπιση του πλανήτη μας, αγώνας ενάντια σε κάθε καταπίεση και αγώνας για την απελευθέρωση των φύλων. Η δύναμη και η συλλογικοποίηση των γυναικών είναι από μόνη της αντίσταση. Στη ΒΑ Συρία σήμερα το σύνθημα του γυναικείου κινήματος είναι «Ο αγώνας είναι ελευθερία, η αντίσταση είναι νίκη!». Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις φωνάζοντας ότι «Οι γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο!». Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει, και αν βρούμε τη συλλογική μας δύναμη και οργανωθούμε ενάντια στην καταπίεση, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Διαιρεμένες μας αφομοιώνει το σύστημα, μας επιτίθεται, ή και τα δύο. Ενωμένες, θα είμαστε η πιο επαναστατική δύναμη. Τα καταπιεστικά συστήματα του καπιταλισμού, της αποικιοκρατίας και του έθνους-κράτους, βασίζονται στην κυρίαρχη αρσενική νοοτροπία και την πατριαρχική καταπίεση για να διαιρέσουν τις γυναίκες. Έτσι, όταν ενωνόμαστε και εναντιωνόμαστε στην πατριαρχία, δεχόμαστε επίθεση. Έτσι αν ενωθούμε είναι η πρώτη πράξη αντίστασης και υπεράσπισής μας. Στη ΒΑ Συρία οι γυναίκες εξετάζουν το θέμα της αυτοάμυνας για την 8η Μαρτίου. Πρέπει να είμαστε έτοιμες να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους αγώνες μας. Αυτό σημαίνει ότι η σωματική, ψυχική, κοινωνική και ιδεολογική αυτοάμυνα μας είναι ζωτικής σημασίας για τον αγώνα μας, όπου και αν βρισκόμαστε.

Η καμπάνια Women Defend Rojava αφορά στην αλληλεγγύη προς τη BA Συρία, αλλά και πολλά άλλα ακόμη. Οι γυναίκες υπερασπίζονται τη Ροζάβα επειδή η επανάσταση της Ροζάβα έχει γίνει παράδειγμα για τις γυναίκες, τις φεμινίστριες, τις επαναστάτριες και όσες αναζητούν την ελευθερία σε όλο τον κόσμο. Το μέλλον της Ροζάβα είναι σημαντικό για το συλλογικό μας μέλλον. Οι γυναίκες υπερασπίζονται τη Ροζάβα επειδή οι δράσεις αλληλεγγύης και η δική μας οργάνωση τοπικά πρέπει να θέσουν πρώτα σαν κεντρικό ζήτημα την ελευθερία των γυναικών και τον αντι-πατριαρχικό αγώνα, όπως η επανάσταση στη ΒΑ Συρία. Η συμμετοχή στις επιτροπές Women Defend Rojava σημαίνει τοπικές οργανώσεις παντού. Ο καλύτερος τρόπος για την υπεράσπιση της Ροζάβα είναι η εξάπλωση της επανάστασης σε όλο τον κόσμο.

Οι δυνάμεις της καταπίεσης επιτίθενται. Επιτίθενται στην κοινωνία, στην ελευθερία και στον ίδιο τον πλανήτη, και για να το κάνουν αυτό κάθε φορά επιτίθενται στις γυναίκες. Η βία με βάση το φύλο και οι γυναικοκτονίες σε όλες τις μορφές τους εντείνονται σε όλο τον κόσμο. Στη Μέση Ανατολή και στον αποικιοκρατούμενο κόσμο, ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος προχωρά καθώς οι ηγεμονικές δυνάμεις ανταγωνίζονται για τον έλεγχο. Αυτοί και οι πολιτοφύλακες και οι συμμορίες που χρηματοδοτούν, διαπράττουν τις χειρότερες φρικαλεότητες, απαγάγουν, βιάζουν και βασανίζουν. Η εισβολή του τουρκικού κράτους στη ΒΑ Συρία αποτελεί ένα ολοφάνερο παράδειγμα για το πού βρίσκονται οι προτεραιότητες και η αφοσίωση των παγκόσμιων δυνάμεων. Ο τουρκικός κρατικός φασισμός είναι μισογυνιστικός, ιμπεριαλιστικός και θανατηφόρος, αλλά χωρίς την υποστήριξη των διεθνών δυνάμεων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει γενοκτονία και γυναικοκτονίες (στη ΒΑ Συρία). Στο κέντρο του λεγόμενου «ανεπτυγμένου» κόσμου, οι γυναίκες αγωνίζονται για να θρέψουν τις οικογένειές τους και εκατοντάδες γυναίκες και άλλα άτομα καταπιεσμένα από την πατριαρχία υφίστανται καθημερινά επίθεση και βία.

Αλλά αντιστεκόμαστε. Ο καπιταλισμός, το έθνος-κράτος και η κυρίαρχη αρσενική νοοτροπία δεν μπορούν από μόνα τους να παράγουν ή να δημιουργούν το οτιδήποτε. Η κοινωνία παράγει, αναπαράγει και δημιουργεί. Και οι γυναίκες είναι ο πυρήνας της κοινωνίας. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από την αντίστασή μας και αυτή η αντίσταση χτίζεται μέρα με τη μέρα. Η απάντηση στην εισβολή του τουρκικού κράτους στη ΒΑ Συρία ήταν παγκόσμια και ισχυρή. Οι γυναίκες και οι άνθρωποι που αναζητούν την ελευθερία σε όλο τον κόσμο έχουν σταθεί πλάι-πλάι με την επανάσταση στη Ροζάβα. Βλέπουμε την αλήθεια, ξέρουμε ποιοι είναι οι σύντροφοι, οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας, και γνωρίζουμε και τους εχθρούς μας.

Στο Κουρδικό γυναικείο κίνημα λέμε Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία – Jin, Jiyan, Azadi. Θα αντισταθούμε στο πατριαρχικό καθεστώς του θανάτου και θα δημιουργήσουμε ζωή, θα ενωθούμε και θα απελευθερώσουμε η μία την άλλη και τις εαυτές μας. Θα αλλάξουμε τον κόσμο.

Jin, Jiyan, Azadi – Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία

Women Defend Rojava – Επιτροπή Αθήνας

Αθήνα, 8 Μάρτη 2020

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *