Εκδήλωση: Ταξιδεύοντας στο Κουρδιστάν – Μια εισαγωγή στον Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό, με αφορμή ένα ταξίδι στο νότιο Κουρδιστάν.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ 2
4 εκδηλώσεις πάνω στο πείραμα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού

Η Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (ΑΔΡΕ),                η Πρωτοβουλία για την Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο (Αθήνα) και η Πλατφόρμα για την Αυτονομία, την Αυτάρκεια και την Ισότητα (Ηράκλειο), συνδιοργανώνουν τη καμπάνια “Η ανατολή της αυτονομίας 2”, η όποια έρχεται σαν συνέχεια της αντίστοιχης σειράς εκδηλώσεων που είχε πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις το 2015.

Καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εμβαθύνουν στο μοντέλο του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού και τους βασικούς του πυλώνες: το πολιτειακό σύστημα, την οικονομία, την οικολογία και τη γυναικεία χειραφέτηση.

Οι εκδηλώσεις, η κάθε μία αφιερωμένη σε ένα από τις παραπάνω θεματικές, θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα των ερχόμενων μηνών με σκοπό να συνεισφέρουν στον απαραίτητο κινηματικό και κοινωνικό διάλογο.

Πιστεύουμε πως στο σκοτάδι της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουν οι πληθυσμοί στο σύγχρονο κόσμο, πως η ανατολή ενός διαφορετικού συστήματος, που παίρνει σάρκα και οστά σε διαφορετικές πλευρές του πλανήτη με το παράδειγμα των ζαπατίστας στη μια πλευρά και το πείραμα της κουρδικής αυτονομίας στη γειτονιά μας, αποτελεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό πρόταγμα, που ξαναδίνει νόημα στην έννοια της κοινότητας, των σχέσεων, της αντίστασης και της δημιουργικότητας.

Εκδήλωση 1η: Ταξιδεύοντας στο Κουρδιστάν – Μια εισαγωγή στον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, Ομηλιτ@ς: (Ελλάδα) μέλη της πλατφόρμας Α/Α/Ι με αφορμή ένα ταξίδι στο νότιο Κουρδιστάν.

“Αυτού του είδους η αρχή ή διοίκηση μπορεί να ονομαστεί και α-κρατική πολιτική διοίκηση ή δημοκρατία δίχως κράτος.” Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Ρέθυμνο : 6 Απριλίου 2017, 7:30μμ, Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων, Ν. Φωκά 82
Ηράκλειο: 7 Απριλίου 2017, 7:30μμ, Κατάληψη Ευαγγελισμού, Θεοτοκοπούλου 18
Αθήνα : 9 Απριλίου 2017, 8μμ, Ευτοπικό Εργαστήρι, Λεωνίδου 62 & Θερμοπυλών, Κεραμεικός

Εκδήλωση 2η:
Η οικονομία στη Ροζάβα – Συνεταιριστικά και συνεργατικά εγχειρήματα στη πρώτη γραμμή του κοινωνικού μετασχηματισμού
Ομιλητής: Πάμπλο Γκόμεζ (Ισπανός ακτιβιστής, μέλλος της fair.coop και συνεργάτης της οικονομικής επιτροπής του καντονιού Τζίζρε της Ροζάβα)

“Θα πρέπει να απορρίψουμε τον καπιταλισμό εδώ, το σύστημα αυτό δεν σέβεται το περιβάλλον, διαιωνίζει τις ταξικές αντιθέσεις και υπηρετεί μονάχα το κεφάλαιο… εμείς στη Ροζάβα πρέπει να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο.”
Dr.Kurdaxi

Εκδήλωση 3η:
Οικολογία και επανάσταση – Τα περιβαλλοντολογικά κινήματα και ο ρόλος τους στην Ανατολία και Μεσοποταμία.
Ομιλητής: Ερτζάν Αϊμπόγα (Τουρκία, μέλος του οικολογικού κινήματος Μεσοποταμίας και συγγραφέας του βιβλίου “Η Επανάσταση στη Ροζάβα”)
Εκδήλωση 4η:
Jinoloji, η επιστήμη της γυναίκας – τα 5000 χρόνια πατριαρχία και το ξεπέρασμα της
Ομιλήτρια: Φάτμα Κασάν (Τουρκία, μέλος του Κινήματος Ελευθέρων Γυναικών)

“Η υποδούλωση της γυναίκας είναι η πιο βαθειά και συγκαλυμμένη κοινωνική σφαίρα όπου εφαρμόζονται όλες οι μορφές τις σκλαβιάς, της καταπίεσης και την αποικιοκρατίας.”
Αμπντουλάχ Οτσαλάν
*Οι ακριβείς ημερομηνίες και τοποθεσίες των ερχόμενων εκδηλώσεων θα δημοσιευθούν και θα σταλθούν σύντομα.

Χρήσιμα link:
http://adre.espivblogs.net/
https://platforma.espivblogs.net/
http://www.freeocalan.org/wp-content/uploads/2012/09/Ocalan-Democratic-Confederalism.pdf
http://www.freeocalan.org/wp-content/uploads/2014/06/liberating-Lifefinal.pdf
https://cooperativeeconomy.info/
https://www.reddit.com/r/rojava/
http://kurdishquestion.com/
http://www.kjk-online.org/index.php?lang=en

Πρωτοβουλία για την Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *