Οι απεργίες πείνας στο Maxmur και την Ελλάδα συνεχίζονται

Οι απεργίες πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης με την απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές της Τουρκίας συνεχίζονται τόσο στον καταυλισμό προσφύγων του Maxmur όσο και στον καταυλισμό προσφύγων του Λαυρίου στην Ελλάδα.

Απεργία πείνας στον καταυλισμό του Maxmur

Παράλληλα, ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην απομόνωση και σε αλληλεγγύη με τη δράση στις φυλακές στον καταυλισμό προσφύγων του Maxmur στο Νότιο Κουρδιστάν στις 18 Δεκεμβρίου. Οι απεργία πείνας ξεκίνησε από την Ένωση της Οικογένειας των Μαρτύρων του Maxmur και διάφορες ομάδες απεργούν για λίγες μέρες η καθεμία επί 32 ημέρες.

Απεργία πείνας στον καταυλισμό του Λαυρίου

Μια απεργία πείνας πραγματοποιείται στον καταυλισμό προσφύγων του Λαυρίου στην Ελλάδα για 15 ημέρες απαιτώντας την απελευθέρωση του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν και το τέλος της καταστολής στις φυλακές.

Το Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (TC Ş-Tevgera Ciwanên Şoreşger), το Κίνημα Γυναικών του Κουρδιστάν στην Ευρώπη (Tevgera Jinên Kurdistan a Ewropa) και το Navenda Çanda Kurdistan (Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν) ηγούνται της απεργίας πείνας.

Πηγή: https://anfenglish.com/human-rights/s-49402

https://athens.indymedia.org/post/1609730/

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *