Kongra Star – Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την απελευθέρωση των γυναικών στο πνεύμα των Sakine, Fidan και Leyla

8 Ιανουαρίου 2021

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τη σφαγή που διαπράχθηκε ενάντια στις τρεις γυναίκες επαναστάτριες που έζησαν τα πιο υπέροχα ηρωικά έπη στην ιστορία του αγώνα. Θυμόμαστε τις συντρόφισσες  που έπεσαν μάρτυρες στις 9 Ιανουαρίου του 2013 στη γαλλική πρωτεύουσα του Παρισιού από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Η συντρόφισσα Sakine Cansiz, γνωστή ως ηγέτιδα επαναστάτρια γυναίκα και πρότυπο για την επανάσταση της Rojava. Έχει διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στο κίνημα της κουρδικής απελευθέρωσης, καθώς και στην ιστορία των γυναικών ανά τον κόσμο, ως μια μαχόμενη γυναίκα που αγωνίζεται για την ισότητα με σκοπό τη δικαιοσύνη. Είχε μεγάλη επιρροή στις δημοκρατικές δυνάμεις, καθώς ήταν μια πρωτοπόρος που αγκάλιαζε την ελεύθερη σκέψη και έθεσε το βασικό δομικό στοιχείο για το σχηματισμό της κουρδικής γυναικείας οργάνωσης. Για το λόγο αυτό, στοχοποιήθηκε μαζί με τις συντρόφισσες της. Ο στόχος της επίθεσης ήταν να υπονομεύσει την πρόοδο της ιδεολογικής αντίστασης και της επανάστασης των γυναικών, καθώς και να αποσταθεροποιήσει την επανάσταση της ελευθερίας καταστρέφοντας τη γυναικεία θέληση με μια συνωμοσία εναντίον της Sakine Cansiz και των συντριφισσών τις.

Οι συνωμοσίες του τουρκικού φασιστικού κράτους δεν σταματούν εκεί. Αντίθετα, συνεχίζει με την αυθαίρετη πολιτική του με στόχο την εξόντωση των ελεύθερων γυναικών, διαπράττοντας ακόμα μία σφαγή στις 5 Ιανουαρίου του 2016, στοχεύοντας τρεις επαναστάτριες και πολιτικοποιημένες γυναίκες από το βόρειο Κουρδιστάν, την Sêve Demir, την Pakize Nayır και την Fatma Uyar. Εκείνες που αντιστάθηκαν μέχρι την τελευταία ανάσα τους για να υπερασπιστούν τη γη και την αξιοπρέπεια τους, καθώς σκοτώθηκαν με παρόμοιες βάναυσες μεθόδους.

Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια από τη στοχοποίηση των επαναστατριών γυναικών, όπως η Hevrin Khalaf, η Amara Renas, η Zehra Berkel, η μητέρα Aqîde, η μητέρα Emina Weysi, η Hebûn Xelîl και πολλές άλλες σαν κι αυτές που στοχοποιήθηκαν από τον τουρκικό φασισμό και τους μισθοφόρους του, δεν είναι παρά μια συνέχεια της αυταρχικής ανδρικής νοοτροπίας που ζει με μεγάλο φόβο μπροστά στη δύναμη και την οργάνωση των γυναικών.

Επομένως, η ιδεολογία της Απελευθέρωσης των Γυναικών είναι η λύση σε όλα τα ζητήματα της κοινωνίας, είναι η πρόληψη των πολέμων και των κλιμακώσεων.

Εμείς στο Kongra Star καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη δολοφονία των τριών γυναικών μαχητριών και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να ακολουθήσουμε τα βήματα των κορυφαίων επαναστατριών μαχητριών στο Απελευθερωτικό Κίνημα του Κουρδιστάν και να δημιουργήσουμε την ταυτότητα των ελεύθερων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Γι ‘αυτό, καλούμε όλες τις γυναίκες των οργανώσεων για τα γυναικεία και ανθρώπινα δικαιώματα να ενώσουν τα χέρια τους και να αυξήσουν τον αγώνα ενάντια στο AKP, να συνεχίσουν τον αγώνα για την ελευθερία, να αψηφήσουν τα σύνορα παγκοσμίως.

8/1/2021, Kongra Star Coordination

https://womendefendrojava.net/en/2021/01/08/kongra-star-with-the-spirit-of-sakine-fidan-and-leyla-we-continue-our-struggle-for-womens-liberation/

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1609562/

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *