Ιταλία (FAI): τελευταίος αποχαιρετισμός στον αναρχικό Lorenzo Orsetti που πάλεψε εναντίον του ISIS

Στις 23 Ιουνίου, στη Φλωρεντία, αποχαιρετήσαμε τον Λορέντζο Ορσέττι, Orso, Tekoser.

Πολλοί σύντροφοι συνόδευσαν τη σωρό του από το νοσοκομείο Careggi στη “Societa di Mutuo Soccorso- SMS”( κοινότητα αλληλοβοήθειας, ένα σημαντικό τόπο για την ιστορία του εργατικού κινήματος στην πόλη) στο Rifredi, τη γειτονιά όπου έζησε ο Λορέντζο. Πολλοί άνθρωποι ήταν παρόντες στο SMS, οι φίλοι του, η οικογένειά του, άνθρωποι από τη γειτονιά, οι σύντροφοί του στον αγώνα στη Ροζάβα, πολλές ομάδες και οργανισμοί μεταξύ των οποίων αντιπρόσωποι από διαφορετικές χώρες που παρακολούθησαν την τελετή με τα πανό και τις σημαίες τους. Πολλοί αναρχικοί σύντροφοι ήρθαν από κοντινές πόλεις, αλλά και από το Μιλάνο, τη Ρώμη, τη Ρέτζιο Εμίλια, την Κοσέντζα και πολλά άλλα μέρη. Ανάμεσα σε πολλά μηνύματα και ομιλίες, ένας σύντροφος απεύθυνε χαιρετισμό από την Ιταλική  Αναρχική Ομοσπονδία FAI.

Τιμή στον Λορέντζο Ορσέττι

Ο σκοπός της κοινωνικής απελευθέρωσης, η ισότητα και η αλληλεγγύη είναι αυτά που καθόρισαν τις επιλογές του Λορέντζο Ορσέττι. Για αυτό το λόγο, η Ιταλική Αναρχική Ομοσπονδία στέκεται κοντά στους συγγενείς, στους φίλους και συντρόφους του.

Χαιρετίζουμε τον Λορέντζο σαν αντάρτη, διεθνιστή, αναρχικό.

Πολεμώντας στη Ροζάβα και στη Συρία, υπερασπιζόμενος μια πολύπλοκη  επαναστατική διαδικασία, συμπιεσμένη ανάμεσα στους πολέμους των καθεστώτων, ο Λορέντζο πάντοτε υποστήριξε ανοιχτά τα ιδανικά του. Συνεπής με αυτές τις ιδέες, αποφάσισε να ακολουθήσει τον αναρχικό σχηματισμό Τekosina Αnarsist. Επομένως, όπως και πολλοί άλλοι μαχητές, ο Λορέντζο δεν έπεσε υποστηρίζοντας ένα μακρινό σκοπό. Πέθανε για να κάνει την επανάσταση δυνατή, να αλλάξει τη ζωή εδώ, να  απελευθερώσει τις ζωές μας και τον κόσμο μας από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, την πατριαρχία. Ετσι και εμείς με τη σειρά μας, θα οικοδομήσουμε τον καινούργιο κόσμο και για αυτόν.

Σύντροφοι από την ιταλική αναρχική ομοσπονδία FAI”

μετάφραση: Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Αθήνα, Κυριακή 7 Ιούλη 2019

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *