Ποινή φυλάκισης για τον συντάκτη της Αναρχικής εφημερίδας Meydan

Την έρευνα ξεκίνησε ο επικεφαλής της εισαγγελικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη για την εφημερίδα μας σχετικά με τα άρθρα “τόσο η άφιξη όσο και η αναχώρηση του κράτους είναι από φόβο”, “Απαγορευμένο μέχρι νεωτέρας εντολής”, και “αναδημιουργία της ζωής” στο τεύχος 30 της εφημερίδας μας, που δημοσιεύθηκε στις 31.12.2015 με τη λεζάντα “απαγορεύει τα πάντα”.

Η αγωγή μετά την έρευνα έληξε μετά από σχεδόν ενός έτους δίκη.

Περιληπτικά με τη χθεσινή απόφαση, το δικαστήριο καταδίκασε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας μας Hüseyin Civan, σε 1 χρόνο και 3 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία “της προπαγάνδας μέσω μεθόδων τρομοκρατικής οργάνωσης συνιστώντας εξαναγκασμό, βία ή απειλές μέσω νομιμοποίησης ή εξύμνησης ή ενθάρρυνση της χρήσης των μεθόδων αυτών”.

Όπως έχουμε τονίσει στα άρθρα που οδήγησαν στην έρευνα, “Το κράτος δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αιχμαλωτίσει το πάθος της ελευθερίας και την πίστη των λαών στην ελευθερία”.

Ως αναρχική εφημερίδα, γνωρίζοντας ότι η ελεύθερη ζωή στην οποία πιστεύουμε μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα από τον αγώνα, εμείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ποτέ να γράφουμε για αυτά που πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να τα διαδίδουμε.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, να δρούμε και να γράφουμε εναντίον της καταπίεσης, των αστυνομικών ερευνών, των προσαγωγών και των συλλήψεων.

πηγή: Αναρχική εφημερίδα Meydan

Εμείς από την πλευρά μας εκφράζουμε την αμέριστη Αλληλεγγύη μας στον Αναρχικό σύντροφο Hüseyin Civan και στην Αναρχική εφημερίδα Meydan.

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *