Κάλεσμα για συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια #riseup4rojava

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη Διεθνή Καμπάνια για την υπεράσπιση της Επανάστασης στη Ροζάβα και των επιτευγμάτων της https://riseup4rojava.org/el

Κάλεσμα:
Τη στιγμή που ο πληθυσμός της Ροζάβα συνεχίζει τον αγώνα του για αυτοδιάθεση, γυναικεία απελευθέρωση και ριζοσπαστική δημοκρατία, υπερασπίζοντας τον εαυτό του από τις επιθέσεις των Τζιχαντιστικών συμμοριών και του Τουρκικού φασιστικού κράτους, οι εκπρόσωποι των υποκριτικών κυβερνήσεων δίνουν τα χέρια με τους Τούρκους καταπιεστές.

Τη στιγμή που τα σχέδια διάλυσης της επανάστασης στο Κουρδιστάν και τη Συρία, προετοιμάζονται στην Άγκυρα, οι Ευρωπαϊκές, Ρώσικες και Αμερικάνικες βιομηχανίες όπλων πλουτίζουν μέρα με τη μέρα σαν αποτέλεσμα των πολέμων στη Μέση Ανατολή. με τα κέρδη τους να κοστίζουν εκατομμύρια ζωές.

Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από το Αφρίν από τις συμμορίες των Τζιχαντιστών που υποστηρίζονται, εξοπλίζονται και επιβλέπονται από τον Τούρκικο στρατό, οι Τζιχαντιστές αυτοί και οι οικογένειες τους εγκαθίστανται στην περιοχή και εκμεταλλεύονται του πόρους των κατοίκων. Πουλάνε το ίδιο το σύμβολο του Αφρίν, το ελαιόλαδο από τα ελαιόδεντρα που έχουν καλλιεργηθεί στην περιοχή για εκατοντάδες χρόνια, προς στην Ισπανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της Τουρκίας. Αυτό εννοεί το Τουρκικό κράτος όταν δηλώνει ότι θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων του: εθνοκάθαρση και επιθέσεις των Τζιχαντιστικών συμμοριών στους κατοίκους.

Όχι μόνο στο Αφρίν, αλλά και στα βουνά του Κουρδιστάν και στις τούρκικες φυλακές, διεξάγεται μια τεράστια αντίσταση ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και τις επιθέσεις. Στη Βόρεια Συρία, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι Μονάδες Άμυνας των Γυναικών (YPJ) , και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), πρόσφατα εξαφάνισαν τα απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή η ιστορική νίκη στάθηκε δυνατή μόνο λόγω της γενναιότητας και της θυσίας χιλιάδων μαρτύρων και της ηρωική αντίστασης των ντόπιων. Χιλιάδες γυναίκες έχουν οργανωθεί και απελευθερωθεί, ενώ αμέτρητες κοινότητες και συνεταιρισμοί έχουν ιδρυθεί. Οι κοινωνίες του Κουρδιστάν, της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έχουν ανατείλει και εξελίσσονται μέρα με τη μέρα.

Με τη συνεχιζόμενη επιτυχία της επανάστασης αυξάνονται και οι απειλές του Ερντογάν για νέα ισχυρή στρατιωτική επίθεση στη Βόρεια Συρία που σκοπεύει στην ολική εξόντωση της..

Η Τουρκία διακηρύσσει την επιτυχία της στον «περιορισμό» της προσφυγικής κρίσης έξω από τα Ευρωπαϊκά σύνορα, όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το πραγματικό πρόσωπο αυτής της συνταγής. Στην πραγματικότητα, το Ισλαμικό Κράτος θα συνεχίσει να αποτελεί κίνδυνο και η επανάσταση της Ροζάβα θα παραμένει στόχος του, μέχρι την τελική ήττα του τουρκικού φασισμού.

Πρέπει να εκθέσουμε και να επιτεθούμε στη στρατιωτική και διπλωματική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) – Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και των καιροσκόπων κυβερνήσεων των ΗΠΑ και των κρατών της Δυτικής Ευρώπης. Πρέπει να χτίσουμε μια συλλογική αντίσταση ενάντια στη συνεργασία των κυβερνήσεων μας με τον τουρκικό φασισμό. Η σώμα με σώμα μάχη ενάντια τουρκική και τζιχαντιστική επιθετικότητα στη Μέση Ανατολή, πρέπει να συνδεθεί ρητά με τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές των συνένοχων κυβερνήσεων όλου του κόσμου. Αν περισσότερα δημοκρατικά και επαναστατικά κινήματα κινητοποιηθούν και οργανωθούν μέσω των κοινοτήτων μας και των αιθουσών διδασκαλίας, προκαλώντας αναστάτωση στους χώρους εργασίας και στα μέσα ενημέρωσης, τότε θα μπορούμε να εγκαταστήσουμε ένα δεύτερο μέτωπο απέναντι στον τούρκικο φασισμό και ιμπεριαλισμό στη Μέση ανατολή.

Πρέπει να επεκτείνουμε τις δράσεις μας, να τις συνδέσουμε και να τις διεθνοποιήσουμε. Χρειάζεται να μεταβούμε από την πολιτική της διαμαρτυρίας σε μια σταθερή πολιτική αντίσταση. Όταν ο Τουρκικός στρατός πυροβολεί, το ΝΑΤΟ προσφέρει τα πυρομαχικά. Ο λαός στο Κουρδιστάν και στη Βόρεια Συρία ήδη απαντάει σε αυτές τις επιθέσεις. Εμείς, ως αντιφασίστριες/ες και ως επαναστατικές δυνάμεις θα λάβουμε δράση -μέσω καταλήψεων, παρεμπόδισης και διατάραξης- εναντίον στρατιωτικών, διπλωματικών και οικονομικών στόχων που συνεργάζονται με τον τούρκικό φασισμό στις χώρες μας.

Όντας αλληλέγγυες/οι στον λαό της Ροζάβα, θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας μέσα από τους παρακάτω στόχους και δράσεις:

Να υπερασπιστούμε την επανάσταση και τα επιτεύγματα της. Να συμβαδίσουμε με την επανάσταση στο Κουρδιστάν, που αποτελεί τον πιο χαρακτηριστικό αγώνα ενάντια στην εντονότερη εκδήλωση του φασισμού στις μέρες μας, καθώς και με την απελευθέρωση των γυναικών και της κοινωνίας.

Βλέπουμε αυτή την επαναστατική διαδικασία να συμβαδίζει με τη συνεχή αντίσταση στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, ακολουθώντας την Οκτωβριανή επανάσταση, τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και την επανάσταση στην Κούβα.

Nα αναστατώσουμε, να παρεμποδίσουμε και vα καταλάβουμε εταιρίες και οικονομικά ιδρύματα τα οποία στηρίζουν τον τούρκικο φασισμό οικονομικά ή στρατιωτικά. Σε αυτό περιλαμβάνεται η αποκάλυψη τμημάτων της αλήθειας, η μετάδοση πληροφοριών καθώς και μαζικές δράσεις και η δημόσια ανυπακοή.

Να καταδικάσουμε όλες τις οργανώσεις, τις κυβερνήσεις και τις συμμαχίες που στηρίζουν το Τούρκικο φασιστικό κράτος. Πρέπει να αναλύσουμε τις πλευρές της συνεργασία τους και να αποκαλύψουμε τα κίνητρα τους. Οι εχθροί της επανάστασης στο Κουρδιστάν και τη Συρία είναι και εχθροί μας. Είμαστε αντίθετοι στη παρεμβατική και κατοχική πολιτική των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, στη Μέση Ανατολή.

Να εμποδίσουμε τη μετάδοση των ψεμάτων της τουρκικής προπαγάνδας και με αυτό τον τρόπο να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στον τούρκικο φασισμό. Μέσω της άσκησης παρασκηνιακής πολιτικής πίεσης και μέσω της προπαγάνδας, προσπαθεί να μεταδώσει την ιδεολογία του και να κερδίσει στήριξη σε έναν εγκληματικό πόλεμο. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή την ιδεολογία. Ο τούρκικος φασισμός είναι ο κοινός μας εχθρός και ο διεθνιστικός αντιφασισμός είναι η ενότητα μας!

Καλούμε λοιπόν όλους τους ακτιβιστές να συμμετάσχουν στο #riseup4rojava

Η Επανάσταση στη Βόρεια Συρία θα κερδίσει και ο τούρκικος φασισμός θα νικηθεί!

Ζήτω ο Διεθνιστικός Αντιφασισμός!

Αλληλεγγύη στις αντιφασιστικές δυνάμεις στην Τουρκία, στο Κουρδιστάν και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή!

Αθήνα, Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *