Παρέμβαση για το φράγμα Ιλίσου (βόρειο Κουρδιστάν), στο ΕΜΠ σχολή Αρχιτεκτονικής

1_ilisou 2_ilisou

Το τουρκικό κράτος κατασκευάζει το φράγμα του Ιλίσου, ένα από τα πιο καταστροφικά “αναπτυξιακά” έργα στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Κουρδιστάν (Τουρκία). Με απώτερο σκοπό τον περαιτέρω γεωπολιτικό έλεγχο της περιοχής, το τουρκικό κράτος επιχειρεί να επιβληθεί από άποψη πόρων στα γειτονικά κράτη που τροφοδοτούνται από τον ποταμό αλλά και στους Κούρδους αγωνιστές στην Ροζάβα. Σε αυτό το παιχνίδι μέρος παίρνει η ελληνική εταιρία “Κορρές Μηχανική” η οποία αναλαμβάνει τη μετακίνηση κάποιων από τα μνημεία που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου.

Με σκοπό τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο φράγμα στις κουρδικές περιοχές, επιλέξαμε να παρέμβουμε με αφίσες και μοίρασμα κειμένων τη Δευτέρα 21/11/2015 στο χώρο του πολυτεχνείου (σχολή της αρχιτεκτονικής), που δραστηριοποιείται ο καθηγητής Κορρές (αδελφός του ιδιοκτήτη της εταιρίας), ώστε να γίνει μια πρώτη ενημέρωση στους φοιτητές της αρχιτεκτονικής αναφορικά με τα προαναφερθέντα γεγονότα.

Ο Αγώνας ενάντια στο φράγμα  του Ιλίσου είναι και δικός μας Αγώνας , η Μεσόγειος θα σβήσει τις φλόγες του πολέμου και του θρησκευτικού μίσους παρά μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών, μέσα από την ακύρωση των επεκτατικών γεωπολιτικών και πολεμικών σχεδίων των αφεντικών.

Η παρέμβαση έγινε από:
την Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο
το Πολιτιστικο Κέντρου Κουρδιστάν κ συντρόφους/ισσες

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *