Αθήνα: 24 Μάρτη – 2018, Διεθνής μέρα Αλληλεγγύης στο Αφρίν

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και Πορεία στην Τουρκική πρεσβεία στο πλαίσιο της Διεθνούς μέρας Αλληλεγγύης στο Αφρίν με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών κ αγωνιστριών, συντρόφων κ συντροφισσών.

Από τις 20 Γενάρη βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας”, εισβολής του τούρκικου κράτους ενάντια στο καντόνι του Αφρίν στη Ροζάβα στη ΒΔ Συρία. Τελικά την Κυριακή 18 Μάρτη οι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις με τη σύμπραξη των ισλαμοφασιστών του FSA «ελεύθερος συριακός στρατός» κατέλαβαν την πόλη του Αφρίν έχοντας βομβαρδίσει μέχρι και το νοσοκομείο, κάνοντας πλιάτσικο, δολοφονώντας εκατοντάδες αμάχους, εκτελώντας μαχητές της Κουρδικής Αντίστασης και σπρώχνοντας χιλιάδες κατοίκους να πάρουν και πάλι το δρόμο της προσφυγιάς για να σώσουν τις ζωές τους.

Οι δυνάμεις Αντίστασης των YPG – YPJ – SDF, αλλά και διεθνείς μαχητές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αντιστεκόμενοι για 2 μήνες περίπου, σημειωτέον πολεμούν με το 2ο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, ενώ αποχώρησαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μαζί με τους κατοίκους της πόλης για να αποτρέψουν ένα νέο λουτρό αίματος.

Η αντίσταση όμως συνεχίζεται και έχει πάρει πλέον τη μορφή ανταρτοπόλεμου.

Καλούμε τις αναρχικές, ελευθεριακές και γενικότερα επαναστατικές συλλογικότητες να σταθούμε Αλληλέγγυα δίπλα στο Αφρίν της επαναστατημένης Ροζάβα και να δημιουργήσουμε γεγονότα που να συγκρούονται με τη νατοϊκή κυριαρχία, με τον καθορισμό της τύχης μας από τις επιταγές του ΝΑΤΟ και των ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων και των τοπικών κρατικών εντολοδόχων τους.

Ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση περνά μέσα από την έμπρακτη,
επίγεια γεφύρωση των λαών στο εδώ και στο τώρα.

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

https://solidaritymed.espivblogs.net/

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *