Τουρκία: Πρωτομαγιά από την Ένωση Νέων Εργαζομένων (GİDER)

Είμαστε νέοι που εργάζονται σε εμπορικά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, φαστ φουντ και άλλους χώρους. Είμαστε σερβιτόροι, υπάλληλοι γραφείου, μεταφορείς, προσωπικό καθαριότητας και προώθησης προϊόντων…

Είμαστε νέοι που εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών.  

Είμαστε εργαζόμενοι-θύματα της ταχύτητας και της έντασης της εργασίας στο καπιταλιστικό σύστημα.

Φέτος την Πρωτομαγιά, κατεβήκαμε στους δρόμους ως αυτοοργανωμένη συλλογικότητα για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας. Κατεβήκαμε στους δρόμους για να υπενθυμίσουμε ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα μάχης. Της μάχης ενάντια στον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση, τα αφεντικά, την παρενόχληση των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς τους, σε βάρος της δικαιοσύνης, της ζωής και της ελευθερίας τους.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με κοινό σύνθημα “Αγώνας χωρίς ωράριο, για μια ζωή χωρίς ωράριο”.  Εκφράζουμε το θυμό μας ενάντια στα αφεντικά, τους σεφ, τους διευθύνοντες. “Τα αφεντικά κρύβονται στα παλάτια, οι νεαροί εργαζόμενοι διαδηλώνουν στους δρόμους”. Κατεβαίνουμε στις πορείες υπό τους ήχους της παραδοσιακής μας μουσικής, προβάλλοντας τη δύναμη και το πάθος μας στον αγώνα μας για ψωμί, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Πρέπει να γίνουμε μία γροθιά. Είμαστε παντού, αλλά διασκορπισμένοι.  Παρέχουμε υπηρεσίες. Δεν είμαστε υπηρέτες του καπιταλισμού, είμαστε εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης. Ξέρουμε ποιος εφηύρε αυτό το σύστημα. Αυτοί που θέλουν να γίνουν πλούσιοι και να παραμένουν πλούσιοι, εξαναγκάζοντας τους φτωχούς να μένουν για πάντα φτωχοί.

Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε. Τώρα είναι η ώρα να μνημονεύσουμε τον αγώνα των αναρχικών εργατών που ξεκίνησαν τη φωτιά στο Χέιμαρκετ το 1886. Τώρα είναι η ώρα οι νεαροί εργαζόμενοι να πολεμήσουν το καπιταλιστικό σύστημα.

Ένωση Νέων Εργαζομένων (GİDER)

μετάφραση: Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

Αθήνα, Μάης 2018

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *