ΣΥΡΙΑ – ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

«…Κ’ εἶν’ ἡ συνείδησίς μου ἥσυχη  γιά τό ἀψήφιστο τῆς ἐκλογῆς.

Βλάπτουν κ’ οἱ τρεῖς τους τήν Συρία το ἴδιο…»

Κ. Καβάφης

Οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία) και από δίπλα η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, οι ισλαμοφασίστες..

Οι δικτατορίες, οι άρχουσες τάξεις, τα ντόπια αφεντικά, οι στρατοί, τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, οι ΑΟΖ…

Στην εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, η στροφή του κουρδικού κινήματος προς τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της δημοκρατίας, της οικολογίας και της ισότητας των δύο φύλων στην ιστορική περιοχή της Μεσοποταμίας, έδωσε μια νέα ελπιδοφόρα διάσταση.

Σε ένα παρεμφερές μήκος κύματος, οι ιδέες του Ρήγα Φεραίου για μια Βαλκανική Ομοσπονδία όλων των λαών αλλά και οι φεντεραλιστικές προτάσεις των πρώτων αναρχικών, όπως ο Μπακούνιν, κρύβουν μια αλήθεια και μια λύση.

Αυτήν την αλήθεια και αυτήν τη λύση πρέπει να την ξαναπιάσουμε για να λύσουμε τους σύγχρονους γόρδιους δεσμούς. Κι όποιος κόψει αυτούς τους σύγχρονους γόρδιους δεσμούς, δεν θα κυριαρχήσει στην Ασία αλλά θα δώσει μια νέα προοδευτική και απελευθερωτική προοπτική στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου.

Να οργανώσουμε τη σύγκρουση με τη νατοϊκή κυριαρχία, με τον καθορισμό της τύχης μας από τις επιταγές του ΝΑΤΟ και των ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων και των τοπικών κρατικών εντολοδόχων τους.

Ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση περνά μέσα από την έμπρακτη, επίγεια γεφύρωση των λαών στο εδώ και στο τώρα.

ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 πρωτοβουλία για τη διεθνιστική αλληλεγγύη στη Μεσόγειο
Αθήνα, Απρίλης 2018

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *