[Τουρκία – DAF] Στολές τύπου «Γκουαντάναμο» το νέο εργαλείο καταστολής του κράτους, 25 Αυγούστου 2017

Τις τελευταίες μέρες, το τουρκικό κράτος ανακοίνωσε ένα νέο μέτρο το οποίο έχει βάλει στόχο τους φυλακισμένους και συγκεκριμένα τους φυλακισμένους με την κατηγορία της επαναστατικής δράσης. Στο εξής, θα υποχρεούνται να φορούν μια χαρακτηριστική ολόσωμη φόρμα που θα τους διακρίνει από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους Φυλακισμένους (Solidarity Inıtiative for Prisoners), μέλος της οποίας είναι και το DAF, ενώ διοργανώθηκε και διαμαρτυρία μπροστά από τις γυναικείες φυλακές Bakırköy στην Κωνσταντινούπολη.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, φορέσαμε κουτιά στο κεφάλι μας, τα οποία συμβόλιζαν τον ισοπεδωτισμό, τα βασανιστήρια και την απομόνωση που χαρακτηρίζουν τις τεχνικές σωφρονισμού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου μέτρου, υπογραμμίστηκε η ομοιότητα των τακτικών που εφαρμόστηκαν στη διάρκεια του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 και των τακτικών της περιόδου «εκτάκτου ανάγκης» που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο.

Όπως πάλεψαν οι φυλακισμένοι λόγω επαναστατικής δράσης την περίοδο του Πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980, έτσι θα παλέψουν και οι επαναστάτες φυλακισμένοι σήμερα ενάντια σε αυτού του είδους τις φασιστικές τακτικές.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις παράλογες επιταγές του κράτους και ενάντια στις πολιτικές βασανισμού και καταστολής όσο διαρκεί αυτή η περίοδος «έκτακτης ανάγκης», εντός και εκτός των φυλακών.

Οι επαναστατικές ψυχές θα ισοπεδώσουν τα κελιά!

Αναρχική Επαναστατική Δράση (Devrimci Anarşist Faaliyet)

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *